ok Mannen bakom Shelta – Göteborgs bästaste sneakersbutik. « StreetFashion.se

Mannen bakom Shelta – Göteborgs bästaste sneakersbutik.

shelta-invigning

Shelta, trots sin ringa ålder har Shelta blivit en ikon i Göteborg och Sveriges streetwear värld. De slog upp portarna 2004 och har sedan dess försett Göteborg med sköna streetwear plagg samt en hel del fräscha kicks.

Herrn som är ansvarig för det här heter André och han har nu bestämt sig för att öppna en ny butik. Shelta Sneakers som ligger på södra larm gatan 18, ett måste om du är på besök i Göteborg. Det blir den tredje butiken i det växande impieriet. Orginal Shelta ligger på andra lång allas våran älsklings gata. Supermarket är den andra butiken som fokuserar mer på high end streetwear och så nu, Shelta sneakers som fokuserar mer på kicks.

Vi passade på att titta förbi Shelta Sneakers på den officiella premiären för att ta oss ett snack med André. Kolla in intervjun och bilder från premiären efter hoppet.

Tjena, måste bara börja och säga sjukt nice butik.  Hur e läget?

Det är grymt! Never not working! Vi är sjukt nöjda och peppade på vår nya butik och folk verkar känna vibben.

Ni hade smygpremiär för några dagar sedan (10/7/09) hur har responsen varit?

Mycket bra! Eftersom det drog ut på tiden till öppning så har hypen och snacket gått och det är ju så klart bara till vår fördel, hehe…

Märker du en stor skillnad på folket i den här butiken och andra lång?

Till Andra Lång kommer det dedikerade core-folket som verkligen har vår butik där som destination. Och de som är ute efter kläder, då vi har mycket mer kläder där än i city. Till Södra Larmgatan kommer det så klart mycket nytt folk som inte ens visste att Andra Långgatan existerade. För de som int ekänner till oss och vår rörelse är det ingen skillnad på Andra Lång och Olskroken och de förstår inte varför vi har en butik där. Samtidigt på Södra Larmgatan har vi ju satsat mycket på sneakers till tjejer oxå. 40% av skorna där är tjejsneakers, och på Andra Lång har vi inte så mycket till tjejer.

Vad har ni för tänk med den nya butiken? Någon speciell grupp
människor? Eller är ni bara ute efter att utbilda och förse Gbg’s
människor med mer fantastiska sneakers?

Det har att göra med flera faktorer, men framför allt vill vi visa de som inte känner till oss att vi finns sen way back. På Andra Långgatan sen 2003 och på nätet sen 2005.

Vad har du för favorit sko i butiken?

Nu är det nog ALIFE´s Chuck Leather och Air Max-ettan i originalfärgerna så klart. ALIFE Chuck för att den är sjukt stylish med en smart och sjukt bekväm innersko, och jag gillar hela ALIFE´s grej, allt de gör, hur de marknadsför sig och hur de pushar hela sneakerstreetscenen framåt. Air Max-ettan för att den är så jävla snygg helt enkelt. Jag menar det har gjort hundratals kanske tusentals färger på den och den första av Tinker Hatfield knäcker fortfarande allt.

Dina 3 stycken personliga favorit kicks?

Hmmm…. Jag är en sucker för Jordan-ettor, framför allt OG så klart, men Beginning Moments Pack sitter fortfarande ofta på mina fötter. Klassiska helt enkelt. Ben Drury Air Max 1 som kommer för några år sen tycker jag fortfarande är något av de bättre. Snyggt komponerade, kul samarbete, stilrent fast ändå nåt extra. Och sen mina grå Air Flight som jag köpte på en outlet i Tennessee för 29 dollar förra sommaren, mmm…

Vilken sko skulle du helst få in till butiken?

Jordan 4. Eller hela Jordan-stegen upp till åttan i sina exakta OG färger. Jordan 3 har vi i och för sig redan haft, och femman också nu när jag tänker efter… och Jordan 6 kommer i vår.

Tack för ett grymt jobb med Streetfashion.se!

Tack själv, och fortsätt förse Sverige med sköna streetwear kläder och kicks.

(Foto: Amin)2 svar till “Mannen bakom Shelta – Göteborgs bästaste sneakersbutik.”

  1. please visit the web pages we follow, like this a single, because it represents our picks through the web

  2. windows & doors skriver:

    please go to the sites we follow, such as this one, as it represents our picks in the web

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Något för dig kanske