Ariana Grande i blåsväder efter uttalande om Jeffrey Dahmer

27 juni 2024
Ariana Grande i blåsväder efter uttalande om Jeffrey Dahmer

Ariana Grande, en av världens största popstjärnor, har precis fått rejäl kritik för sitt senaste uttalande. Under en podcastintervju fick hon frågan om vilka historiska personer hon skulle bjuda på middag. Hennes svar? Jeffrey Dahmer, en av historiens mest ökända seriemördare. Inte direkt vad någon hade förväntat sig.

Oväntad middagsgäst

Ariana motiverade sitt val med att hon är fascinerad av mänskligt beteende och ville förstå vad som drev Dahmer till hans fruktansvärda handlingar. Hon betonade att hon inte försvarade honom, utan var intresserad av att förstå hans psyke. ”Jag är nyfiken på vad som gör människor som honom som de är,” sa hon.

Kritikstorm på sociala medier

Det tog inte lång tid innan sociala medier exploderade med kritik. Fans och kritiker anklagade henne för att glorifiera en seriemördare och förminska lidandet hos Dahmers offer och deras familjer. Hashtaggen #ArianaGrandeIsOverParty började snabbt trenda.

”Mina tankar går till offren och deras familjer. Det är respektlöst att ens tänka på att ha en sådan person som middagssällskap,” skrev en upprörd Twitter-användare. Många menade att Ariana, med sin enorma plattform, borde ha varit mer medveten om hur hennes uttalanden kunde uppfattas.

Ariana Grande svarar på kritiken

Ariana var snabb med att bemöta kritiken. I ett Instagram-inlägg skrev hon: ”Jag menade absolut inte att glorifiera Dahmer eller hans handlingar. Jag förstår att mitt uttalande sårade många och det var aldrig min avsikt. Jag ber om ursäkt till alla som blev upprörda av mina ord.”