Intervju med skånska Manners

16 augusti 2016
Intervju med skånska Manners

Jag har skrivit om skånska Manners tidigare, nu senast om deras två sommarsweats som är lika tuffa som allt annat de gör. Eftersom jag inte kan få nog av Manners passade jag på att lära känna märket lite bättre genom att ställa några frågor som de glatt svarade på i sommarvärmen.

1. Kan ni presentera er själva samt lite kring hur det kom sig att Manners bildades?
Manners Apparel är ett klädmärke som funnits i lite mer än ett år. Företaget är Malmöbaserat och drivs av tre personer med intresse för mode och att uttrycka sig. Utan någon erfarenhet av branschen eller att designa började vi läsa på, lära oss designprogram och beställde hem prover. Åtta månader efter att drömmen blev en tanke blev Manners Apparel verklighet och webbshopen öppnade 1 april 2014.

2. Hur kom namnet Manners fram?

Manners är helt enkelt ett coolt ord och något vi tycker att man ska ha. Sen gillar vi Icona Pops låt Manners också.

Intervju med skånska Manners

3. När jag kollar in ett nytt märke läser jag alltid ”About” delen för att lära känna märket bättre och känna känslan i märket. Ni har ju valt att berätta om er genom allt ni gillar. Ni gillar massa bra saker men jag har några frågetecken att reda ut, viktiga saker:

– Ni gillar ett fett beat – Ge exempel på ett fett beat. Vad lyssnar ni helst på?
Ett fett beat är beatet till Kanye Wests Dark Fantasy. Vi lyssnar mest på hip hop och dansmusik men gillar verkligen kommersiella poppiga radiodängor också. Låtar man lyssnar hårt på i två veckor och sen aldrig mer vill höra.

– Ni gillar Air Jordans – Vilka är favoriterna? Hur ser egna AJ-samlingen ut?
Favoriterna är fyror och Spizikes. Egna samlingen kan alltid bli bättre…

– Ni gillar amerikansk sport – Snackar vi NFL? Vilket lag håller ni på?
Vi älskar amerikansk sport och tillbringar många vakna nätter med att titta på NHL, NFL och NBA. Vi håller på lag från New York. Staden vi alltid återkommer till och kan se våra lag live i. Giants, Rangers och sen bråkas det lite om det är Nets eller Knicks. Knicks är dock svåra att försvara just nu.

4. Ni kör ju mycket på enkelhet – simpel design i basic färger – och enkla, men sjukt tuffa prints. Vad hämtar ni inspiration ifrån?
”Sjukt tuffa” – Vi kommer citera dig på den haha… Vi hämtar inspiration från allt vi ser och lyssnar på. Tittar mycket på teve, kändisar och lägger många timmar på Instagram i veckan. Och sen är som sagt det enkla viktigt. Printsen ska även vara positiva och gärna ha referenser till populärkultur.

5. Era ”Love Couples” prints med kärlekspar från kända TV-serier är lite av favoriterna (Brenda + Dylan speciellt). Var kom den idén ifrån?
Sweatshirten har tagit över lite vad t-shirten en gång var med att uttrycka sig. Vi gillar tv-serier och alla har sitt favoritpar. Det här är ett roligt sätt att ”ta ställning” för sina favoriter. Det blir en igenkänning och ett leende och sen är diskussionen igång, ”Men jag är mer en Blair + Chuck”

6. Vad har ni för relation till TV-serier? Kollar ni mycket på serier?
Vi tittar mycket på tv-serier och oj vad vi gillar att det blivit så enkelt med streamingtjänster. Det blir mycket realityshower. Det ska erkännas. Kardashians, Million Dollar Listing, Are you the one? Sen är favoriter Game of Thrones, Sons of Anarchy, The Affair, Suits… vi kan hålla på länge men framförallt saknar vi Lost. Vi hade kunnat spendera många år till med Kate och de andra på ön. Tittandes på förvirrande avsnitt.

7. Ni släppte just två sweatshirts med sweet sommarfeeling – mer på gång i sommar?
Det blir inte mer i sommar och vi försöker att inte jobba hela kollektioner efter säsong. Det går fort i sociala medier idag och vi vill kunna släppa tröjor när vi känner med kort tid mella idé och förverkligande. Med det sagt så lovar vi ändå lite feta sweats med höstfeeling efter sommaren.

8. Vad har vi att vänta oss från Manners framöver?
Sweatshirts fler sweatshirts. Vi älskar sweatshirts. Det blir fler sweatshirts.

Sweatshirts är alltså the shit framöver och vem gillar inte sweartshirts!? Det gäller alltså att hålla ögonen öppna efter nyheter från Manners och har du av någon anledning missat deras hemsida har du chansen att kolla in den här.

SFSE

Nyheter, artiklar och tips inom streetwear, mode, design, konst och teknik som relaterar till SFSE. Vi har skrivit till och från på Streetfashion.se sedan 2009