Rolex Day-Date 40 Everose Gold med Slate Ombre-urtavla

25 juni 2024
Rolex Day-Date 40 Everose Gold med Slate Ombre-urtavla

Rolex har återigen lyckats imponera med sin senaste skapelse: 2024 års Rolex Day-Date 40 i Everose-guld, nu med en förtrollande Slate Ombre-urtavla. Denna modell kombinerar varumärkets klassiska design med en modern touch, vilket gör den till en omedelbar favorit bland klockentusiaster och samlare.

Design och Estetik

Den nya Rolex Day-Date 40 har en boett på 40 mm, tillverkad i Rolex egen Everose-guld, en exklusiv guldlegering som introducerades 2005. Everose-guldet är inte bara vackert att se på, utan också motståndskraftigt mot blekning och slitage, vilket garanterar att klockan behåller sin lyster över tid.

Det som verkligen skiljer denna modell från mängden är den fantastiska Slate Ombre-urtavlan. Urtavlan skiftar från en djup skiffergrå färg i mitten till en nästan svart nyans längs kanterna. Denna ombre-effekt ger klockan ett dynamiskt och sofistikerat utseende, perfekt kompletterat av de polerade romerska siffrorna i Everose-guld.

Teknisk Finess

Under den eleganta ytan på Rolex Day-Date 40 finns kaliber 3255, ett automatiskt urverk utvecklat och tillverkat av Rolex. Detta urverk är känt för sin precision, pålitlighet och energieffektivitet. Med en gångreserv på cirka 70 timmar kan du lita på att din klocka håller tiden även efter några dagar utan användning.

Kaliber 3255 är utrustad med Rolex patenterade Chronergy escapement, som förbättrar energieffektiviteten med 15 %. Det är också okänsligt för magnetfält, vilket ytterligare säkerställer klockans precision. Självklart är urverket COSC-certifierat, vilket innebär att det har genomgått strikta tester för att garantera dess noggrannhet och pålitlighet.

Funktioner och Praktikalitet

Rolex Day-Date 40 är känd för sina distinkta funktioner: en dag- och datovisning. Dagen visas fullt utskriven vid klockan 12, medan datumet visas vid klockan 3. Dessa funktioner justeras snabbt och enkelt med hjälp av den skruvade kronan, som också bidrar till klockans imponerande vattentäthet på upp till 100 meter.

Klockan kommer med den ikoniska President-länken, som först introducerades 1956 tillsammans med Day-Date-modellen. Länken är tillverkad i Everose-guld och erbjuder en oöverträffad komfort och säkerhet tack vare dess dolda Crownclasp-spänne.

Pris och Tillgänglighet

Den nya Rolex Day-Date 40 Everose Gold med Slate Ombre-urtavla finns tillgänglig hos auktoriserade Rolex-återförsäljare världen över. Priset för denna exklusiva modell börjar på cirka 500 000 kronor. Trots sitt höga pris är detta en investering som inte bara reflekterar en enastående design och teknik, utan också en långvarig värdeökning.

För gentlemannen som söker en klocka som kombinerar tradition med modern innovation, är 2024 års Rolex Day-Date 40 i Everose-guld ett självklart val. Med sin unika urtavla och exceptionella hantverk är denna klocka en symbol för tidlös elegans och teknisk perfektion.