A-COLD-WALL*

19 april 2024
a cold wall

A-COLD-WALL*, grundat av den brittiska designern Samuel Ross 2015, har snabbt etablerat sig som en ledande aktör inom den globala streetwear-scenen. Med sin avantgardistiska estetik och unika designfilosofi utmanar märket konventionella normer och erbjuder en djärv och nyskapande tolkning av modern mode.

Ursprung och Inspiration

Samuel Ross, tidigare assistent till Virgil Abloh på Off-White, skapade A-COLD-WALL* som ett konstnärligt svar på de sociala och ekonomiska kontraster han bevittnade i Storbritannien. Märket speglar en djupgående förståelse för samtida kultur och samhälle, och varje kollektion är en kommentar på klasskillnader, arbetsliv och urban miljö.

Designfilosofi

A-COLD-WALL* är känt för sina funktionella och utilitaristiska plagg, ofta tillverkade av industriella material som nylon och PVC. Ross använder en minimalistisk färgpalett, dominerad av svart, vitt, grått och jordtoner, för att skapa plagg som är både stilrena och praktiska.

En typisk A-COLD-WALL*-kollektion innehåller överdimensionerade silhuetter, asymmetriska snitt och innovativa detaljer som fästband och fickor, vilket ger en futuristisk känsla. Märket integrerar även tekniska tyger och hållbara material i sina designer, vilket speglar en medvetenhet om både mode och miljö.

Innovation och Samarbete

A-COLD-WALL* har skapat sig ett namn genom sina banbrytande samarbeten med andra stora aktörer inom mode- och sportindustrin. Märket har bland annat samarbetat med Nike på flera sneaker-kollektioner, vilket har resulterat i ikoniska modeller som Nike Air Force 1 x A-COLD-WALL*.

Dessa samarbeten har inte bara ökat märkets synlighet utan även visat på dess förmåga att kombinera hög modekreativitet med kommersiell framgång. Genom att samarbeta med andra innovativa märken och designers fortsätter A-COLD-WALL* att tänja på gränserna för vad som är möjligt inom streetwear.

Hållbarhet och Etik

Samuel Ross är engagerad i att göra A-COLD-WALL* till ett hållbart varumärke. Märket strävar efter att använda miljövänliga material och etiska produktionsmetoder för att minska sin miljöpåverkan. Detta engagemang för hållbarhet återspeglas i både design och produktion, och det är en central del av märkets identitet.

Framgångar och Inflytande

Sedan sin debut har A-COLD-WALL* blivit en favorit bland modeentusiaster och kritiker världen över. Märket har visats på prestigefyllda plattformar som London Fashion Week och har fått erkännande för sin innovativa design och starka vision.

A-COLD-WALL* är mer än bara ett klädmärke; det är en kulturell rörelse som ifrågasätter och omdefinierar gränserna för modern mode. Med sitt fokus på sociala frågor, teknisk innovation och hållbarhet fortsätter A-COLD-WALL* att vara en kraft att räkna med inom streetwear.

SFSE

Nyheter, artiklar och tips inom streetwear, mode, design, konst och teknik som relaterar till SFSE. Vi har skrivit till och från på Streetfashion.se sedan 2009