INTERVJU MED DAVID DAVIDSON – SNEAKERSAMLARE MED ÖVER 400 PAR I SIN SAMLING

28 augusti 2009
INTERVJU MED DAVID DAVIDSON – SNEAKERSAMLARE MED ÖVER 400 PAR I SIN SAMLING

Då Air Max utställningen öppnade i Stockholm var en av de inbjudna gästerna David Davidson – med sin 400+ kollektion av sneakers kan man förstå varför – Streetfashion blev intresserade så vi tog oss en liten stund med mannen i fråga för att snacka sneakers!

Berätta lite mer om dig själv och hur din kärlek till sneakers började?
Jag heter David, är 26 år, från Stockholm. Jag samlar på sneakers och har gjort det  drygt 7 år. Allt började i grundskolan när jag spelade basket. Då uppstod min kärlek till basketskor. Jag ville helt enkelt ha alla Jordan-skorna som kom ut på den tiden, sedan blev det Shaqs skor osv. Nu är det främst Air Force 1 och Air Max 1 som jag tittar efter.

INTERVJU MED DAVID DAVIDSON – SNEAKERSAMLARE MED ÖVER 400 PAR I SIN SAMLING

Du har över 400 par sneakers och är lätt en av de största samlarna i sverige, hur får du plats med alla skor?
Jag har spridit ut mina skor på flera platser. Jag har skor i källarn, på vinden i lägenheten och hos mina föräldrar. Det börjar bli lite svårt att hålla koll på vilka skor jag har och framför allt var dom finns!

Utav de 400 paren, skulle du kunna ge oss en top 5 lista och varför det är dina favoriter?
Det är väldigt svårt att ge en top 5 lista, men fem favoriter är;
Jordan IV Military Blue, helt enkelt för den är den snyggaste Jordanskon. Nike Air Force 1 Remix Da Kickz – clean design. Jag gillar det enkla med ett par helvita AF1, men denna är minst lika bra. Air Safari OG, jag är hooked på alla skor med safari mönster och allt började ju med denna. Sen har vi Air Max 90 Infrared. Jag hade velat ha den så länge, men inte hittat någon som passade min budget, men så kom de på nytt förra året och då fick jag äntligen två par! Får inte glömma nämna Fila Grant Hills första signatursko. Han var min favoritspelare när jag lirade.

Streetwear kulturen har verkligen börjat blomma ut de senaste åren i Sverige, vad tror du det beror på?
Jag tror att det beror mycket på att streetwearkläder har blivit mer dressat och exklusivt och det är många som kanske känner att de inte vill klä sig i hiphopkläder och inte heller skatekläder och många av de nya märkena som kommer till Sverige tycker jag ligger nånstans där emellan och det passar här.

Om du får välja en sneaker som du ännu inte har fått tag på – vilken skulle det då vara?
Nike Air Max 1 Curry.

INTERVJU MED DAVID DAVIDSON – SNEAKERSAMLARE MED ÖVER 400 PAR I SIN SAMLING

Utav de 400 paren du lyckats samla på dig, hur många är med i Air Max serien?
Drygt 60 par i Air Max serien.


Nike Air Max Curry

Några favoriter här på redaktionen av Air Max 1:an är Air Max 1 Safari (OG’n), Elefant samt 112 Air Max 1′an  – vad har du själv för favorit Air Max 1:a?
Jag gillar den röda originalfärgen men även Atmos olika Air Max 1:or är också helt klart favoriter. Väldigt svårt att säga en favorit, men jag tror det blir Air Max 1 Atmos Elephant.

Det är A och O att hålla sina kicks i bra skick då det kommer till att behålla värde på dem i sin samling – Har du något skönt tips till alla rookies där ute på hur man håller sina sneakers fräscha?
Använd dom inte för ofta och undvik dåligt väder. Och se till att inte spilla på dom på krogen!


Jordan IV Military Blue – här i 2005 år’s upplaga

Vad tycker du om Nike’s nya projekt att ta Air Max 1 och modernisera den med den nya flywire-teknologin?
Jag har faktiskt inte så bra koll på den nya teknologin, men designen är det absolut inget fel på, de bygger ju trots allt på en snygg sko. Jag har mest gamla modeller i min samling och är inte så kvick på att haka på de nya modellerna – Men jag kommer kolla in den, tills dess håller jag mig till original 1:orna dock!

Vi önskar David fortsatt lycka i sitt sökande och samlande och återkommer så fort vi kan med exklusiva bilder från samlingen!