Minimalistiska Färger och Silhuetter

2 april 2024
Minimalistiska Färger och Silhuetter

Minimalism är en grundpelare i svensk mode och denna trend fortsätter att prägla gatorna i Stockholm och andra svenska städer under maj 2024. Minimalistisk elegans handlar om att kombinera enkelhet med hög kvalitet och tidlös design, vilket resulterar i stilrena och sofistikerade outfits som fungerar både dag och natt. Här är en närmare titt på hur denna trend manifesterar sig i dagens streetwear.

Minimalistiska Färger och Silhuetter

Minimalism inom streetwear kännetecknas av en neutral färgpalett som domineras av svart, vitt, grått och navy. Denna färgpalett skapar en sofistikerad och lättkombinerad garderob. Silhuetterna är enkla och rena, med fokus på välskräddade plagg och högkvalitativa material.

  • Acne Studios: Acne Studios fortsätter att vara en ledande aktör inom minimalistisk design med sina moderna och stilrena plagg som enkelt kan mixas och matchas​ (Streetstylis)​​ (Scandinavia Standard)​.
  • Filippa K: Filippa K erbjuder hållbara och tidlösa plagg som är perfekta för den minimalistiska garderoben, med en betoning på kvalitet och enkelhet​ (Scandinavia Standard)​.

Viktiga Plagg för Minimalistisk Streetwear

För att omfamna den minimalistiska trenden i maj 2024, inkludera dessa nyckelplagg i din garderob:

  1. Välskräddade Byxor: Enkla men välskräddade byxor i neutrala färger är ett måste.
  2. Tidlösa T-shirts: Bas-T-shirts i högkvalitativa material, gärna i svart, vitt eller grått.
  3. Klassiska Ytterplagg: Investera i en välgjord trenchcoat eller en stilren kappa.
  4. Enkel Accessoarer: Håll accessoarerna enkla och funktionella, som en snygg läderväska eller minimalistiska smycken.

SFSE

Nyheter, artiklar och tips inom streetwear, mode, design, konst och teknik som relaterar till SFSE. Vi har skrivit till och från på Streetfashion.se sedan 2009