Streetfashion besöker Nike Oslo Backyard

11 januari 2012
Streetfashion besöker Nike Oslo Backyard

När Nike gör något så gör man det riktigt bra, och stort. För några år sedan slog man sig in i skateboardscenen med Nike SB och från att först ha mottagits med viss skepticism från communityt så etablerade man sig som en permanent aktör. Mycket tack vare stabila produkter, kända åkare – men framförallt kanske för att man respekterat scenen som den är.

Nike Snowboard är inget undantag även om det inte nödvändigtvis är något nytt då Nike 6.0 och actionsports delen funnits i ett par år. Snowboarddelen, och den skandinaviska grenen inkluderar ett gäng etablerade åkare såsom Gjemund Braaten, Halldor Helgason, Jamie Nicholls, Kevin Backström, Peetu Piiroinen och Silje Norendal för att nämna några!

Nike har tillsammans med Oslo Backyard slagit ihop säckarna och presenterade ett gemensamt projekt kallat Nike Oslo Backyard – som är imponerande helt klart. Massiv pipe, park, big jumps och snabbliftar tillsammans med den bästa ”loungen” jag sett på länge när det kommer till att ta vara på åkarnas behov. I sann digital anda kan man låna GoPro kameror och iPads men du kan även redigera på plats det du filmar och med gratis wifi skicka ut det på nätet. Helt klart en annan standard än jag hade i Himlabacken -94…

Snowboard gear för 2012
Tanken med resan var att vi skulle få känna, klämma och använda de nya Nike Snowboard prylarna och för mig personligen så var det extremt kul att ge mig ut i backen igen. Det var ett par år sedan sist och jag ska inte ljuga och säga att jag vet överdrivet mycket om hur snowboardutvecklingen sett ut de senaste åren men jag ger mer än gärna tummen upp för Nike Snowboards nya utrustning. Inte minst bootsen stod ut som efter dag två satt som ett smäck tillsammans med en av de skönaste jackorna jag haft på mig på länge. Snowboard är något man upplever och inte nödvändigtvis skriver om så vi tog tillfället i akt att spela in en liten egen film från eventet. Visst vi kanske inte riktigt kvalificerar oss för ”The Chosen” tävlingen här nedan men vi hade kul!

SFSE

Nyheter, artiklar och tips inom streetwear, mode, design, konst och teknik som relaterar till SFSE. Vi har skrivit till och från på Streetfashion.se sedan 2009