Leica Q3

14 juni 2024
Leica q3

Leica Q3 fortsätter Leicas tradition av att leverera toppkvalitet med en modern twist. Denna nya kamera erbjuder en kombination av avancerad teknologi och klassisk design, vilket gör den till ett oumbärligt verktyg för både amatörer och professionella fotografer.

Imponerande Bildkvalitet

Med en 60-megapixelsensor levererar Leica Q3 otrolig detaljrikedom och klarhet i varje bild. Denna höga upplösning gör det möjligt att fånga även de minsta detaljerna, vilket är perfekt för stora utskrifter och beskärning utan förlust av bildkvalitet. Sensorn är dessutom bakbelyst, vilket förbättrar ljusupptagningen och ger bättre prestanda i svagt ljus.

Flexibelt och Högkvalitativt Objektiv

Leica Q3 är utrustad med ett fast 28 mm Summilux f/1.7 ASPH-objektiv. Detta objektiv är idealiskt för en rad olika fotografiska stilar, från landskapsfotografering till gatufotografering och porträtt. Med en maximal bländare på f/1.7 kan du enkelt skapa vackra bokeh-effekter och fotografera i svagt ljus med imponerande skärpa.

Avancerade Videofunktioner

För videografer erbjuder Leica Q3 8K-videoinspelning, vilket ger exceptionell bildkvalitet och flexibilitet vid redigering. Kameran stöder också 4K-videoinspelning med höga bildhastigheter, vilket är perfekt för att fånga snabba rörelser och skapa slow-motion-sekvenser.

Design och Byggkvalitet

Leica Q3design är både robust och stilren, med en metallkropp som ger en härlig retro-känsla. Kameran är byggd för att tåla tuffa förhållanden, vilket gör den till ett pålitligt val för fotografer som ofta är på resande fot. Den ergonomiska utformningen och intuitiva kontroller gör den enkel att använda, även för de som är nya inom fotografering.

SpecifikationDetaljer
Sensor60 megapixels, bakbelyst CMOS
Objektiv28 mm Summilux f/1.7 ASPH
BildstabiliseringOptisk bildstabilisering
ISO-intervall100-50000
Videoinspelning8K vid 30 fps, 4K vid 60 fps
SökareElektronisk, 5.76 miljoner punkter
Skärm3-tums vridbar pekskärm, 1.04 miljoner punkter
AutofokusKontrastdetekterande AF, ansikts- och ögon-AF
Kontinuerlig fotograferingUpp till 10 bilder per sekund
LagringDual SD-kortplatser, UHS-II
AnslutningarWi-Fi, Bluetooth, USB-C, HDMI
BatteritidUpp till 370 bilder per laddning (CIPA)
Dimensioner130 x 80 x 92 mm
Vikt700 gram (med batteri och minneskort)
ByggkvalitetMetallkropp, vädertätad
PrisCirka 60 000 SEK

Leica Q3 kombinerar högteknologiska specifikationer med klassisk design, vilket gör den till ett kraftfullt verktyg för både fotografer och videografer.

Användarvänliga Funktioner

Leica Q3 är utrustad med en rad avancerade funktioner som underlättar fotograferingen. Den har en högupplöst elektronisk sökare och en vridbar pekskärm, vilket gör det enkelt att komponera bilder från olika vinklar. Kameran har också inbyggd Wi-Fi och Bluetooth, vilket gör det enkelt att dela bilder och kontrollera kameran trådlöst via en smartphone.

Leica Q3 är kameran som sammanför klassisk estetik med modern teknologi. Med sin imponerande 60-megapixelsensor, högkvalitativa 28 mm objektiv och avancerade videofunktioner är den en favorit bland både nybörjare och proffs. Den robusta designen och de intuitiva kontrollerna gör den enkel att använda, samtidigt som den levererar bilder och videor av exceptionell kvalitet.