Madplastic.se Arttoys i Sverige

12 december 2011

Madplastic.se är en ny webbutik i Sverige som specialiserar sig på arttoys/vinyltoys/designerstoys med ett fokuserat sortiment och ständigt växande hunger. Butiken startades utav Christoffer Nortier & Rikard Johnsson som vi passade på att ställa ett par frågor till.

Berätta lite om er bakom sajten och själva butiken. Vad är tanken bakom, varför just arttoys och vad gör er unika?

Svar: Sajten startades och drivs av Christoffer Nortier & Rikard Johnsson.
(Christoffer:) Jag jobbar som Art Director på heltid och pysslar som sagt en hel del med design. Det är genom en slump som jag upptäckte Arttoys/Designertoys på en resa till New York 2008. Jag gick förbi Kid Robot’s butik och kom ut med en vit Munny och Trikky. Vi säljer för övrigt dessa samt fler produkter från Kid Robot på Madplastic.

(Rikard:) Jag har hittils jobbat hela mitt liv inom detaljhandel och butik. Jag har alltid haft en vilja att driva en egen butik och jag har under några år diskuterat med Christoffer om att göra något ihop. På den vägen kom vi fram till att kombinera våra intressen och kunskaper om försäljning, design och webben genom att starta upp en webbbutik.

Arttoys/Designertoys kändes som en klockren produkt, dels för att det finns ett mångfald av snygga, kreativa och politiska figurer och att produkten i sig inte är särskilt stor i Norden. Vi är idag unika i Sverige då arttoys inte säljs i samma omfattning och utbud som vi levererar genom Madplastic. Vi vill att fler ska kunna ta del och delta i den extremt kreativa kulturen som rör Arttoys. Vi kommer därför ha bl.a designtävlingar där alla kan delta och skapa sina egna kreationer med penna, sprayburk och plast.

”Vi har kontakt med USA’s och Europas största leverantör av Arttoys och det kommer ständigt nya. På så sätt kommer vi kunna leverera det senaste för alla samlare och framför allt de nyförälskade Madplastic.se   Arttoys i Sverige icon smile ”

Kolla in butiken här:
Madplastic.se

SFSE

Nyheter, artiklar och tips inom streetwear, mode, design, konst och teknik som relaterar till SFSE. Vi har skrivit till och från på Streetfashion.se sedan 2009