SFSE snackar med Per Norell från Caliroots om årets Swap Meet

9 april 2015
SFSE snackar med Per Norell från Caliroots om årets Swap Meet

Per Norell är en utav grundarna av Caliroots, en av  Sveriges största och bästa sneaker- och streetwearbutiker. Idag driver de förutom webshopen caliroots.com fyra Caliroots butiker i Stockholm. Och som om inte det vore nog så driver de dessutom butikskedjan Hollywood i Stockholm, Göteborg och Västerås. Per är veteran i branschen och har jobbat i butik och med butiker inom sneakers och streetwear sedan 1991. Så vem skulle vara bättre lämpad än honom att prata med om årets Caliroots Swap Meet?! SFSE haffade honom för några frågor.

I år är nionde året i rad som Caliroots Swap Meet arrangeras, hur började det?
Ja det var för nio år sedan som Caliroots arrangerade sin första Swap Meet. Det började med att personalen på Cali OG butiken ville sälja skor som dom av olika anledningar inte använde längre. Första tre gångerna höll vi till på innergården bakom butiken på Brunnsgatan. Sedan flyttade vi till Nalen på Regeringsgatan och för tre år sedan till Trädgården under Skanstullsbron.

Handen på hjärtat har jag aldrig varit på ett Swap Meet. Kan du berätta hur det går till?
Man kan säga att det fungerar som en vanlig loppmarknad. Man hyr bord och ställer ut de sneakers  och streetwear man vill sälja. Sedan kan man ju som på en loppmarknad försöka komma överens om priset med säljaren men inom sneakerkulturen är även ”trades” byte vanligt. Så har man något i samma storlek så kanske man kan få till ett byte istället. Men de vanligaste är ju att man köper det som står på borden. Vill man boka bord bör man skynda på då det finns ett fåtal kvar. Både privatpersoner och företag kan boka. (Mer info kring bordsbokning hittar du här)

Vad kan årets besökare vänta sig, vad är nytt för i år?
Caliroots Swap Meet har sakta växt till ett allt större event och sätter fortfarande de privata samlarna och utställarna i focus. Idag är eftermarknaden på limiterade sneakers- och streetwearmärken större än någonsin. I år kommer man även kunna skänka det man inte säljer till Stadsmissonen samt ”panta” sin gamla mobiltelefon mot nya sneakers – det är recycling till en ny nivå. Caliroots Swap Meet är också en dag som innehåller musik, basket, beer pong, tv spel, sneakerutställning och massa annat.

Byta mobiltelefon mot sneakers?! Hur funkar det?
Du tar med dig din gamla mobil till Swap Meet. Den värderas på plats av mobiloperatören 3’s personal, sedan byter du den mot skor på plats eller mot presentkort hos Caliroots. Du får mest för telefonen om den är hel, fungerar och är av hyfsad ny modell men alla mobiler är välkomna. Det är även en miljöinsats såklart.

Är det något särskilt som du är på jakt efter på årets Swap Meet?
Själv har jag lite för mycket skor redan men skulle jag springa på några Jordans i storlek 10 kan det kanske bli affär. Sedan ser jag fram emot den sneakerutställningen som kommer finnas på plats men den är ju inte till salu vad jag vet.

Med så många skor måste du ha några favoriter. Vilka skor på skohyllan hemma rankar du högst?
Jag är ingen samlare men jag har skor som jag har svårt att slänga, gamla skor som jag har ett minne med eller som är en limiterad utgåva. Jag ha lyckats köpa upp mig på Jordan 4:or och 7:or sista året som jag gillar att använda. Annars så är det Vans Sydicate Mr Cartoon, adidas Superstar x NBHD och Tiffany Dunks från Nike SB som är favoriterna. Jag hoppas hitta nya ägare till mina Nike air Fomposite Galaxy på årets Swap Meet.

Tack Per för att du tog dig tid och Lycka till med årets Swap Meet!
Jag hoppas ju såklart att vi får solsken den 30 maj och att alla som har intresse för sneakers sedan tidigare eller fått det nu kommer till Trädgården. Det är fri entré så kom förbi!

Eftersom jag nu erkänt att jag aldrig varit på ett Swap Meet får jag ju göra något åt saken…. Caliroots Swap Meet 2015 here I come!

Så, sneakers och streetwear i överflöd, skön musik, öl, massa folk, basket, beer pong, sneakerutställning plus massa annat…. Dumt att missa tänker jag! Boka in lördag 30 maj mellan kl 12-17, Trädgården Stockholm så ses vi där!

Vill du boka bord gör du det genom att kontakta per@caliroots.com (ja det är samma Per)