Bakfylla Efter Midsommar? Här är Kurerna som Får Dig på Fötter Igen

23 juni 2024
a man laying in the grass with a bottle of beer

Midsommar är över, du följde vår guide och du känner dig som att du blivit överkörd av en lastbil fylld med sill och snaps. Ingen panik! Här är några bakfyllekurer som kanske inte gör dig till en ny människa, men åtminstone tillräckligt funktionell för att överleva dagen.

1. Vatten, Vatten och Ännu Mer Vatten

Förvånad? Trodde du att jag skulle säga något revolutionerande? Nope. Din kropp är lika torr som Sahara efter alla snaps. Börja dagen med ett stort glas vatten – nej, två! Och fortsätt sippa hela dagen. Ja, det är tråkigt, men du kan tacka mig senare.

2. Resorb – Din Nya Bästa Vän

Glöm dyra hälsodrycker och mystiska örtteer. Resorb, eller vilken annan vätskeersättning som helst, är din räddare i nöden. Häll i dig en sån och låtsas som att du vet vad elektrolyter är och varför du behöver dem. Pro tip: Ha en redo på sängbordet nästa gång.

3. Fet Mat

Det är dags att belöna dig själv med en frukost som din mamma skulle skaka på huvudet åt. Bacon, ägg, hash browns – du fattar grejen. Om du inte kan fixa det själv, gör som alla andra och beställ från närmaste diner. Forskning säger inget om det hjälper, men det smakar åtminstone gott.

4. Vitamin Bomb

Du kanske inte är en hälsofreak, men din kropp skriker efter vitaminer efter en natt av självförstörelse. Fixa en smoothie med allt grönt du hittar i kylen. Spenat, banan, ingefära och lite citron. Ja, det smakar som gräsmatta, men det hjälper.

5. Kaffe – men inte för Mycket

En kopp kaffe kan hjälpa dig att vakna till liv, men drick inte för mycket. Du vill inte lägga till en koffeinkrasch till din redan eländiga dag. En kopp eller två räcker. Dessutom, kombinerat med vatten så slipper du vara den där uttorkade vandrande mumien.

6. Ta en Promenad

Jag vet, det sista du vill är att röra dig, men en kort promenad kan faktiskt hjälpa. Få lite frisk luft, sträcka på benen och låtsas som att du är en ansvarig vuxen som tar hand om sig själv. Plus, det kanske hjälper dig att hitta din telefon som du tappade igår.

7. En Varm Dusch

Okej, det här är kanske ingen kur, men det känns bra. En varm dusch kan göra underverk för att få bort känslan av att ha festat med en hel vikingaklan. Tvätta bort gårdagen och börja om.

8. Netflix och Soffläge

Det är dags att inta horisontalläge och låta Netflix ta över. Välj en lättsam serie eller film – inget som kräver hjärnaktivitet. Tänk ”The Office” eller någon dålig realityshow. Det handlar om att överleva, inte imponera på någon.

Så där har du det. Bakfyllan efter midsommar kan vara brutal, men med dessa tips överlever du dagen och är redo för nästa omgång – eller åtminstone till du svurit att aldrig dricka igen (tills nästa helg).

Vilken är din favoritkur? Dela med oss, för vi vet alla att midsommar inte är sista gången vi behöver dessa tips!