Midsommar – Kläder, Musik och stil för den Perfekta Festen

18 juni 2024
green cross post

Midsommar är inte bara en högtid – det är en upplevelse. Förutom att välja den perfekta klänningen, varför inte förbereda hela paketet med musik och livsstil för att verkligen njuta av festen? Här är dina bästa tips för att fira midsommar med stil och stämning.

Den Perfekta Midsommaroutfiten

Vi vet alla att klänningen spelar en stor roll på midsommar, men låt oss tänka utanför boxen denna gång. Här är våra bästa tips för både henne och honom.

För Henne:

Randiga Klänningar:

Ränder är alltid rätt. En randig klänning i somriga färger ger en lekfull men stilren look. Kombinera med enkla sandaler och en stråhatt för den perfekta midsommarstilen.

Slip Klänningar:

En silkig slipklänning är både chic och bekväm, perfekt för att dansa in natten med stil. Lägg till ett par eleganta örhängen och sandaler för en komplett look.

Brokad:

En brokadklänning kan ge en touch av elegans till din midsommarstil, perfekt för en mer formell fest. Matcha med fina smycken och klackar för en sofistikerad touch.

För Honom:

Linnebyxor:

Linnebyxor är både snygga och bekväma, idealiska för en varm sommardag. Välj ljusa färger som beige eller vitt för en fräsch look. Kombinera med en enkel t-shirt eller linne för en avslappnad stil.

Sommarskjortor:

En kortärmad skjorta med ett somrigt mönster, som blommor eller ränder, är ett utmärkt val för midsommar. Matcha med chinos eller shorts för en ledig men stilfull outfit.

Kavaj och Chinos:

För en mer formell midsommarfest kan en lätt kavaj och chinos vara ett utmärkt val. Välj ljusa färger och matcha med en enkel skjorta. Ett par loafers eller snygga sneakers kompletterar looken.

Oavsett vilken stil du väljer, kom ihåg att midsommar handlar om att njuta av den svenska sommaren med vänner och familj. Ha kul och klä dig på ett sätt som får dig att känna dig bekväm och självsäker!

blue flag with yellow cross in the middle near purple flower bushes
Midsommar i Sverige

Midsommarmusik: Skapa den Perfekta Spellistan

Inget midsommarfirande är komplett utan rätt musik. Här är några tips för att skapa en spellista som håller festen igång hela natten.

  • Klassiska Midsommarlåtar: Börja med traditionella låtar som ”Små grodorna” och ”Helan går” för att få igång stämningen.
  • Svenska Sommarhits: Lägg till några moderna svenska sommarhits från artister som Veronica Maggio, Håkan Hellström och Miriam Bryant.
  • Internationella Partyhits: Glöm inte att inkludera några globala partyhits för att hålla energin hög. Tänk på låtar av artister som Dua Lipa, The Weeknd och Calvin Harris. Se våran guide över bärbara högtalare för midsommarfesten här.

Ta ton och sjung med i dessa klassiska Midsommarlåtar!

Små grodorna, små grodorna är lustiga att se
Små grodorna, små grodorna är lustiga att se
Ej öron, ej öron, ej svansar hava de
Ej öron, ej öron, ej svansar hava de
Ko-ack-ack-ack, ko-ack-ack-ack
Ko-ack-ack-ack-ack-ack
Ko-ack-ack-ack, ko-ack-ack-ack
Ko-ack-ack-ack-ack-ack

”Små grodorna”
Sångtext

Helan går
Sjung hopp faderallan lallan lej
Helan går
Sjung hopp faderallan lej
Och den som inte helan tar
Han heller inte halvan får
Helan går
Sjung hopp faderallan lej

”Helan går”
Sångtext

Vi äro musikanter, allt ifrån Skaraborg
Vi äro musikanter, allt ifrån Skaraborg
Vi kan spela fiol och flöjt och trumma
Vi kan spela basfiol och flöjt
Och med en liten trumma, och med en liten flöjt
Och med en basfiol och med en liten trumma
Och med en liten trumma, och med en liten flöjt
Och med en basfiol och med en liten flöjt

”Vi äro musikanter”
Sångtext

3. Midsommarlifestyle: Skapa en Festlig Atmosfär

Förutom kläder och musik, här är några tips för att skapa den ultimata midsommarstämningen.

  • Dekorationer: Satsa på blommor, ljusslingor och lanternor för att skapa en magisk atmosfär. Placera blommor i håret och dekorera bordet med vilda blommor.
  • Mat och Dryck: Fixa en buffé med klassiska svenska rätter som sill, potatis, jordgubbstårta och färska jordgubbar. Glöm inte snapsen och gör en fräsch somrig drink med fläder och citron.
  • Aktiviteter: Planera roliga aktiviteter som kubb, dans runt midsommarstången och kanske en fototävling för att fånga de bästa ögonblicken.

Tips för att Styla Din Midsommarlook

  • Accessoarer: En blomsterkrans är ett måste! Kombinera med tunna armband och en axelremsväska för en komplett look.
  • Skor: Bekväma sandaler eller vita sneakers är perfekta för både stil och komfort.
  • Smink: Satsa på en naturlig look med en frisk glöd. En lätt BB-cream och en touch av highlighter ger dig en strålande midsommar-look.

Vilken midsommarlook kommer du att välja och vilka låtar är ett måste på din spellista? Dela dina tankar med oss och låt oss fira midsommar tillsammans i stil!

Sugen på att fira midsommar med andra?