Grizzly x Streetfashion intervju

27 augusti 2011

När Grizzly tar steget in i hiphopens finrum år 2011 så har han varit aktiv i sammanlagt 7 år. Ursäkta Min Franska är nu på tapeten och grabben från Dalby har vuxit till sig, flyttat till Malmö och gjort ett namn för sig själv genom att vara aktiv på den svenska battle-scenen. Skillnaden nu från då kan beskrivas med två ord, självförtroende och tålamod.

Grizzly, eller Björn Carlsson som han egentligen heter, började sitt intresse för rap i hemmet, som så många andra. Inspelningarna blev sådär men intresset för musiken och skapandet förde honom vidare mot personer som kunde hjälpa honom att ta det till nästa nivå. Han mötte Maqs, Ceder och Antagonisten genom gemensamma vänner och fick därmed tillgång till studio och grunden för framtiden lades. SnickSnack (Maqs & Grizzly) släppte Magnum Opus Vol.1 år 2008 och det fick ett gott mottagande även om den stora hypen uteblev. När släppet var gjort gled dom isär, efter att ha jobbat tätt i nästan ett år, och båda valde att satsa på solokarriärer istället. Ursäkta Min Franska fick luft under vingarna, och Mekkeriet startades. Allt som var inspelat innan skrotades och vartenda spår på den färdiga slutprodukten är inspelat efter att Mekkeriet startades. Här gavs bättre förutsättningar för ett bra släpp och äntligen fick han jobba med folk som han ville jobba med. ”Alla som gästar på tapet är folk jag vill ska gästa. Alla.” säger GrizzlyMarke, Öris, Bobbo och Sebbe kom naturligt då dom alltid fanns runt i studion och delvis är artister han jobbat med förr. Organismen är någon han alltid lyssnat på och uppskattat. Det var en gästförfrågan på vinst eller förlust – som tacksamt gick i lås. Andra gäster är Martin Zamora, som han träffat genom battles, Niklas, Mächy, Simon Bell ochMaqs, som är tillbaka på ett efterlängtat återseende. ”Niklas är en av dom bästa rapparna i detta landet, men han är även en av de lataste, och det kan du citera.” så det gör jag.

Dom första spåren till Ursäkta Min Franska lades 2007 och plattan har sedan dess vuxit fram genom diverse samarbeten. Han är väldigt ödmjuk och glad över att skivan släpps nu och inte tidigare. Den har idag ett helt annat sound och det delvis på grund av producenten Retur, som proddat en stor del plattan, men även gästerna har gjort sin del. Han har också hunnit marknadsföra sig själv på ett bra sätt genom den stadigt växande battlescenen i Sverige, både genom O-Zone och Basementality Battles. Efter fyra väldigt uppskattade battles har nu intresset börjat svalna och fokusen på musiken har blivit allt mer påtaglig.

”Jag är egentligen ingen battle-mc, jag gör musik. Jag har alltid battlat för att göra mig hörd och pusha musiken.” – Grizzly.

Ursäkta Min Franska är ett mixtape på 10 spår och ett bevis på att ihärdighet belönas. Efter hårt slit och många timmar i studiomiljö, kan nu Grizzly komma med något eget, med tunga gäster, duktiga producenter och en viss kaxighet som med all säkerhet inte kommer lämna någon oberörd.

”När Ursäkta Min Franska släpps på Streetfashion den 30/8 så vill jag be alla att ladda ner den. Jag är verkligen peppad på att höra och känna responsen. Jag vill även tacka alla som medverkat, ni är mina förstaval. Jag vill ge ett par extra tack Maqs, Marke och Retur för allt dom gjort med mixning, mastring, studiohjälp osv. För er som gillar skivan lite extra, så kommer den finnas att köpa i fysiskt exemplar. Tack!”

Efter denna intervjun så kunde vi inte lämna er utan ett smakprov. Så i god anda låter Grizzly er ta del av en singel, det gäller “Tiden”, som gästas av Marke (DBS) och Simon Bell, som även producerat spåret. Skivan innehåller något för alla smaker och kanske denna passar just dig!

Kontakt:
T: @grizzlymusik
F: Grizzly Mekkeriet på Facebook
B: http://mekkeriet.blogspot.com/

SFSE

Nyheter, artiklar och tips inom streetwear, mode, design, konst och teknik som relaterar till SFSE. Vi har skrivit till och från på Streetfashion.se sedan 2009