Queff & Denniz Prime

24 januari 2018
Queff & Denniz Prime

De har jobbat hårt medan ni andra sovit. Producerat, spelat in och sakta men säkert byggt upp det som idag presenteras för er alla: Greetings From Russia – En eklektisk mix av vad vi i brist på andra ord får lov att kalla modern svensk hiphop, men få det inte om bakfoten – för att parafrasera Queff själv: detta är så mycket mer än ni tror.

Innan ni fortsätter att läsa denna introduktionsintervju vi gjort med Queff och Denniz Prime skall ni börja med att ladda ner dessa 15 låtar av rent blod, svett och tårar – höja volymen och kliva över tröskeln in till kallaste Ryssland. Nu kör vi!


Det finns några enkla ting att konstatera då man intervjuar Queff och Denniz Prime. Det kan lätt bli stökigt. Vi talar om två unga, drivna och kreativa människor som lever i en egen värld och som gör sitt allra bästa för att stå ut med den världen. Under intervjuns gång byts ämnen till höger och vänster, telefoner ringer och även ett damsällskap flikar in och gör det hela ännu mera förvirrat. Men det är aldrig oprofessionellt. När det talas om musiken och det som har kommit att bli Greetings From Russia är det 100% allvar och fokus.


-”Så länge vi har känt varandra har vi gjort musik tillsammans”, berättar Prime. Och det är en vänskap som hållit i sig i över 10 år. Ändå är Greetings… det första riktigt officiella de två vännerna släpper. Tidigare släpp som folk kanske kommer ihåg var skivan Sun Over Stockholm men då ingick även en sångare i gruppen som då kallades Queff & Mechanix – en sångare som det inte talas varmt om på något vis och vi lämnar ämnet därhän.

Vad som dock kan konstateras är att det finns en hel del skillnader mellan Sun… och Greetings From Russia. Där Sun Over Stockholm var mer av en popskiva är Greetings… hårt och smutsigt. Det är Queff och Primez första helt egna samarbete, där de gjort precis vad de velat, på precis det sätt de velat. -”Det är mycket mer hjärta bakom dessa låtar” berättar de unisont. Vissa låtar på tapet har upp emot 3 år på nacken men det har sin naturliga förklaring. Prime berättar att -”idén till att göra detta tape kom i vintras, vissa av låtarna är gamla, men då i vintras började vi samla ihop allt och spela in på riktigt.” Queff fortsätter att förklara -”Det är en del låtar som släppts på lite bloggar och så men som vi kände inte hade fått den uppmärksamhet som de förtjänar – så detta tapet handlade om att samla ihop det gamla vi gjort och släppa på nytt tillsammans med 10 helt nya låtar som folk aldrig har hört förut”.

Och vad är då anledningen till det något annorlunda namnet på tapet? Queff förklarar det hela som om det vore världens mest naturliga sak -” Det är  så det känns när man mår dåligt, är bakis, folk har AT – då är man i Ryssland. Det är grått och jävligt.”

Enkelt uttryckt är Greetings… ett showcase över Queff och Prime’s mångåriga samarbete och en smak inför vad som komma skall. Tanken är att sprida namnet och musiken till så många som möjligt och förhoppningsvis kunna dra nytta av just den exponeringen. Skivkontrakt, producent- och remixjobb och mer spelningar är helt klart välkomna förmåner de bägge skulle vilja se som ett resultat av släppet.

Men givetvis kommer de två inte ligga på latsidan när tapet nu är släppt – spelningar har börjat avverkas, b.l.a tre framgångsrika gig på Mosebacka, Trädgårn och Debaser Medis och nästa släpp är redan på gång. Queff förklarar -”Vi jobbar redan nu på nästa släpp som kommer heta antingen Metamorfosgruppen eller Nu Blir Vi Fulla Och Knullar Till Kraftwerk. Det är dom två namnen vi väljer mellan, eller min personliga favorit Ont Om Ledigt Discoutrymme! Oavsett namn så kommer det bli en EP med feta gäster och en 6-7 spår totalt, ett mycket mer koncentrerat släpp helt enkelt. Sedan kommer jag att jobba med min egna musik, släppa ett solotape och göra mycket musik med OrganismenEboiAdam Tensta och ja, massor med folk. Allt för att sprida namnet och fixa en bra hype!”

Avslutningsvis talar Queff och Prime mycket om hur sjukt nice det känns att så många tror på det dom gör och supportar på så många sätt – något de själva har svårt att förstå ibland men som de givetvis är otroligt tacksamma för. De riktar ett extra stort tack och shoutouts till sina boys i Det Blå Skåpet, Allt för cashen Upplands Väsby, Swedun Distribution för alla chanser och hjälp, Testarossa för hans hjälp, Toffer även fast han är mongo, Plyss, Aido, Benji och grabbarna. Denniz vill även tacka sin farsa för att han aldrig la pekpinnen på mitt musicerande fast han är musiker själv. -”Och just det ja, fuck Aina!

Det är nu saker och ting börjar hända på riktigt och ni gör alla bäst i att hålla ett öga och öra riktat mot Queff & Prime, detta är bara början – Givetvis börjar ni med att ladda ner tapet och sen håller ni er uppdaterade genom att besöka nedanstående adresser:

http://www.sthlmmd.se
http://www.twitter.com/queff
http://www.twitter.com/dennizprime
http://www.facebook.com/QueffDennizPrime

Foto: Christer Carlsson
Intervju: Ante Ossianson & Carl Martinsson


Från Lokala Beats till Globala Hits

Queff och Denniz Prime, två namn som kanske inte omedelbart känns igen av den breda allmänheten, men inom musikindustrin har de gjort ett outplånligt avtryck. Från sina blygsamma början i Sverige har dessa producenter skapat ett namn för sig själva genom att arbeta med några av de största namnen inom musik.

Queff
Beatsmakaren som erövrade topplistorna

En Resa Genom Genrer Queff, känd för sin mångsidighet och förmåga att korsa genrer, har blivit en av de mest efterfrågade producenterna i branschen. Hans resa, från att skapa beats i ett litet sovrum i Göteborg till att arbeta i världsklass studios, är en berättelse om talang, uthållighet och innovation.

Denniz Prime
Från DJ till Hitproducent

Skaparen av Oemotståndliga Melodier Denniz Prime började sin karriär som DJ innan han gick över till musikproduktion. Han har en unik förmåga att skapa catchy melodier som har gett honom ett rykte som en mästare på hitlåtar. Hans arbeten sträcker sig över flera musikstilar, vilket visar hans dynamiska och anpassningsbara natur som producent.

Påverkan och Samarbete

Skapandet av Nya Musiklandskap Duon har samarbetat med några av de största namnen inom både svensk och internationell musik. Deras förmåga att lyfta fram artisters unika kvaliteter samtidigt som de inför nya element i deras musik, har gjort deras arbete viktigt inte bara för individuella artisters karriärer, men också för den globala musikscenen.

Framtiden för Svensk Musikproduktion

Att Sätta Sverige på Musikens Världskarta Queff och Denniz Prime representerar en ny generation av svenska musikproducenter som är på väg att definiera framtiden för musikproduktion. Med en fot i tradition och den andra i en ständig strävan efter innovation, skapar de en spännande framtid för svensk musik på den internationella arenan.

SFSE

Nyheter, artiklar och tips inom streetwear, mode, design, konst och teknik som relaterar till SFSE. Vi har skrivit till och från på Streetfashion.se sedan 2009